Klímatisztítás

Autójában ülve: fáj a feje? Fájnak az izmai? Viszket a szeme? Fáj a torka?

Megoldás:
KLÍMABERENDEZÉS DIREKT-TISZTÍTÁS

Egészsége és komfort érzete érdekében! Mit is jelent ez?
Kellemetlen illat jön klímájából? Fáj a feje, a torka, vagy az izmai?

A gépjármű klímaberendezésében idővel megtelepedik a por, a pollen és egyéb szennyeződés. Ezek a lerakódások melegággyá változtatják a klímaberendezést a baktériumok, vírusok, gombák és mikroorganizmusok számára. A leginkább elterjedt "spray"-s tisztítási módszerektől eltérően, ezzel a technológiával direkt módon, a klímaberendezés elpárologtatóját tisztítjuk és fertőtlenítjük. A "spray"-s megoldás egyszerűbb és olcsóbb, mivel nem kell megbontani különböző elemeket, de a hatása messze elmarad a direkt tisztításétól.

Hogy miért?

Az előző esetben a kiáramló levegőnyílásokon befújt tisztítószer nem jut el a párologtatóig, mivel az min. 30-40cm -re van a kiömlő nyílástól. A direkt technológiával 6 bar nyomással a befújt folyadék a párologtatón homogén habbá válik és elpusztítja a lerakódásokat. A termék - "WEPP" - rendkívül hatékony fertőtlenítő hatásának következtében elpusztulnak a klímaberendezés "kellemetlen lakói".

Mikor kell a klímát tisztítani? Természetesen szezon előtt vagy közben, de mindenekelőtt évente egyszer vagy 10.000 km-ént. Fontos, hogy a tisztítással egy időben ki kell cserélni a pollenszűrőt is! Vigyázat! A pollenszűrők lehetnek papír (lényegesen olcsóbb) és aktív szénnel ellátott papírszűrők is. A gyártók az utóbit javasolják. Ne feledjük, a klíma luxusnak számít!

Hogyan használjuk a klímát? Manuális és digitális klíma esetében is fontos, ha tűző napon hagyjuk autónkat, jól ki kell szellőztetni. Menet közben ne törekedjünk a gyors hűtésre, főleg, ha felhevült testtel, ülünk be az autóba. A ventillátort ne használjuk közepes fordulatnál jobban és a befúvatott levegőt ne irányítsuk közvetlenül végtagjainkra. A gyors hűtés érdekében hasznos a külső levegő lezárása. /belső keringetés/ A belső levegő csak pár fokkal legyen hűvösebb, mint a külső. Ne feledjük, a klíma használata energiát vesz el a motortól és előzéskor, gyorsítási szakaszban autónk lustább lesz a megszokottnál, főleg a kisebb teljesítményű gépkocsiknál. Tanácsos egy sebességfokozattal visszakapcsolni!

Kezdőlap | Kapcsolat / Impresszum | ÁSZF | Partnereink | Adatvédelmi tájékoztató
www.tiptopautomosok.hu | Copyright © 2021 Minden Jog fenntartva | Látogatók: 227051